Ralph Lauren Sail Racing Outlet

Abercrombie Inte förtjänar en 25

På fredag ​​aktieägare i Abercrombie Finch (NYSE: ANF) fick en fin 25% vinst i aktiekursen efter resultatrapporter kraftigt överträffat förväntningarna. Wall Street väntade Abercrombie att rapportera $ 0,22 per aktie i vinst, och Abercrombie svarade med att rapportera $ 0,48 per aktie i vinst istället.

Om du är en långsiktig investerare, men du bör bo långt borta från detta bestånd.
Ralph Lauren Sail Racing Outlet
Det finns en anledning till varför detta bestånd bara har återvänt 5% per år sedan dess 1996 IPO det upplevt ett paradigmskifte i netto lönsamhet under den stora recessionen som den aldrig återhämtat sig. Tillbaka på 1990-talet och början av 2000-talet, Abercrombie hade nettovinstmarginaler norr om 12%. Det rullade ut butiker. Detta är anledningen till att aktie förvärras vid 18% per år från 1996 till 2007.

Men det finns ett legitimt grundläggande anledningen Abercrombie har sett sina aktier förlora över 65% av dess totala värde från detta 2007 toppar. Nettomarginalen har rasat till 0,6%, och Bolaget är inte längre rulla ut nya butiker. I själva verket är det att göra det motsatta: det har stängt 200 butiker sedan 2007. Det hade 1.100 butiker tillbaka då, Ralph Lauren Sail Racing Outlet och har drygt 900 butiker just nu.

När ett företag avslutas butiker, hoppas du att se vinster i samma butiksförsäljning. När allt kommer omkring, när du bara gör 0,6% nettovinst över dina kläder portfölj, och du aktivt stänger butiker, är det enda sättet att öka vinsten genom att sälja mer saker. Problemet är att försäljningen i jämförbara butiker har minskat med 1%, och det är oroande för ett företag som har minskat per enhet lönsamhet och avslutas omkring 25 butiker per år.

Det är också dåliga nyheter för bolaget att de dyr logo erbjudanden är för närvarande inte attraktiva för tonåringarna marknaden. Sedan 2007 har försäljningen för poster som kostar mer än $ 100 minskade med 50%. Den lukrativa aspekten att affärsmodellen har fallit i onåd, och det är nu reduceras till konkurrerar om uppmärksamheten hos unga kunder baserat på pris detta delvis förklarar varför hela företaget vinstmarginaler har sjunkit från 12% före recessionen till mindre än 1% idag .

Det är också om för mig att Abercrombie rapporterar denna nyhet under det sjätte året av en allmänt växande ekonomi. Om vi ​​var djupt i en lågkonjunktur och Abercrombie fick eliminera butiker och sänka priserna, skulle det vara förståeligt. När allt kommer omkring, http://xforex.se det är därför det är en recession. Men i stället tycks företaget ha ett varumärke problem ungdomar är inte längre villiga att betala stora pengar för att drapera sig i A märkeskläder, Ralph Lauren Sail Racing Outlet och det är den stora bilden anledningen aktieägare har tagit det på hakan de senaste åtta åren.

Jag är fortfarande övertygad om att den $ 0,48 per aktie siffran i tredje kvartalet är ett tecken på bra saker att komma. Abercrombie har förlorat pengar under det första kvartalet i åtta år i rad är acceptabel hos återförsäljare, eftersom människor kommer att vara trendiga kläder för julen mycket mer än vad de ska köpa en ny klänning skjorta i januari. Jag får det.

Men omfattningen av förlusterna i första kvartalet har ökat. Förlusterna under första kvartalet brukade vara $ 0,03 eller $ 0,05 eller $ 0,09. Det var en liten förlust, och det gjordes upp för senare under året. Men så är inte fallet längre Abercrombie förlorade $ 0,32 under första kvartalet förra året, och det förlorade $ 0,91 under det första kvartalet i år. Även med de överskred förväntningarna på $ 0,48 per aktie under tredje kvartalet i år, är det fortfarande inte kan kompensera för det faktum att förlusterna översteg kraftigt förväntningarna under första kvartalet då Abercrombie förlorade $ 0,91. Abercrombie är fortfarande i ett läge där det kommer att göra $ 0,40 per aktie i år samtidigt betala ut $ 0,80 utdelning. Det är inte en bra förslag för aktieägarna.

I slutet av året kommer Abercrombie har gjort en vinst på $ 0,40 per aktie som fungerar till cirka $ 30 miljoner. Det är ett P / E-tal på 62 baserat på den senaste tidens rally i lager. Nu är en del av det missvisande, Ralph Lauren Sail Racing Outlet eftersom Abercrombie väntas göra $ 0,85 per aktie under nästa år. Om det händer, är framåt P / E-tal på 29,4 mycket mer acceptabelt.

Men jag oroad över Abercrombie affärsresultat i ljuset av var vi befinner oss i konjunkturcykeln. När vi är sex år i en växande ekonomi, räknar vi oftast kläder återförsäljare att utföra liksom människor har den disponibla inkomsten att göra dessa typer av inköp. Men det är inte vad som händer på Abercrombie just nu det ger investerare resultat som man kan förvänta sig djupt in i en recession.

När du betalar en förhöjd P / E-tal för ett bestånd, förväntar du dig utbyggnader lagra och stark samma butiksförsäljning tillväxt. Det är vad du får med Abercrombie. Butiken räkna krymper med 25 per år, och samma butiksförsäljningstillväxten minskar med cirka 1%. Låt inte de 25% rally på fredagen lura dig. Abercrombie är inte något du vill äga på en 5 + årsbasis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *